Skip to main content

Optimizacija skladišta

Skladišta i distribucijski centri trenutačno rade s tankim proračunima, no još uvijek se moraju ispuniti zahtjevi kupaca.

Optimizacija skladišta tako može biti neophodno sredstvo za povećanje produktivnosti nekog poduzeća. Iako postoje mnogi načini za učinkovito skladištenje robe, najbolje rezultate nudi dvostrani pristup, tzv. minimalizacija neiskorištenosti prostora i maksimiziranje iskorištenosti prostora.

KORIŠTENJE PROSTORA

Neadekvatna iskorištenost prostora donosi neučinkovite i loše rezultate glede optimizacije skladišta. Skladišta za skladištenje od dobavljača, kao što je Dexion, koriste najnoviju tehniku 3D-modeliranja, kako bi se povećao kubni prostor. Korištenjem CIJELOG raspoloživog prostora, uključujući UKUPNI podni prostor i visinu zgrade, poduzeća mogu smanjiti troškove, uključujući troškove grijanja i rasvjete. Mnoga rješenja koriste samo prvih 4 ili 5 metara visine zgrade i ostavljaju prazan prostor do krova, odnosno ne uzimaju u obzir alternativne i kompaktnije sisteme za skladištenje.

PROCJENA RASPOREDA

Stručna procjena može identificirati najučinkovitiji raspored u skladištu, dok se u obzir uzimaju i mogući planovi za buduću ekspanziju. Poduzimanje pregleda postojeće iskorištenosti prostora je poželjno i prije ulaganja u druge opcije, a propust da se to učini može rezultirati udvostručavanjem loše iskorištenosti prostora u eventualnim novim planovima.

ZAKLJUČAK

Korištenjem stručnosti poduzeća, kao što je Dexion, osigurat će se provođenje dubinskog stručnog planiranja prije realizacije novog rasporeda, odnosno prije izgradnje novog skladišta, što omogućuje izgradnju skladišta optimalne veličine i oblika. Isto tako, promjena rasporeda u postojećem skladištu ponekad može dovesti do učinkovitijeg i štedljivijeg rada, eliminirajući potrebu za dodatnim skladišnim prostorom ili skupim nadograđivanjem skladišta.

Related news
Latest news