Skip to main content

Osnivač Dexiona je Demetrius Comino, 50-godišnji Australac grčkog podrijetla kome je Velika Britanija postala dom. Prvotno je osnovao tiskaru koja je ubrzo počela dobro poslovati, a zatim je počeo tražiti načine za veću učinkovitost pri vlastitom poslovanju.

Dexion perforirani kutni profil bio je odgovor na jedno od njegovih pitanja o učinkovitosti koje glasi: “Kako izraditi regale za skladištenje papira na način da se mogu brzo rastaviti i ponovno koristiti?”

Do 1947. g. njegovi eksperimenti su rezultirali materijalom za okvir koji je bio primjeren za konstrukcijske namjene Dexiona (stara grčka riječ za „ispravno“). Perforirani kutni profil bio je jači od težeg drveta, a također se mogao spremiti tek u dijelu prostora koji je bio potreban za skladištenje drvenog proizvoda slične jačine.

Tako je nastao prvi podesivi skladišni sistem. Dexion je kasnije nastavio s izradom paletnih regala i regala s policama.

2005. g. Dexion je postao dio grupe Constructor. Grupa Constructor je osnovana 1856. g., a naziv grupa Constructor je usvojen 1996. g. kada je izvršeno spajanje između Electrolux Constructor i Kasten Høvik. Od tada je poduzeće naraslo po veličini i ugledu te je postalo tržišni lider slijedeći politiku akvizicija i rasta. 

2018. g. Dexion je postao dio Gonvarri Material Handling.

Gonvarri Material Handling se trenutačno bazira na 5 brandova: Constructor, Dexion, Stålteknik, Kredit i Kasten. Svaki brand razvijao se desetljećima te su svi brandovi tržišni lideri u svom području.